SPECIALISERET KLINIK · Osteopati, Lymfødembehandling og behandler af senfølger på Sydfyn 

BENKJER OSTEOPATI

v/Antje Benkjer
Osteopat D.O.,
Exam. lymfødembehandler

og fysioterapeut

Osteopatisk behandling
af senfølger efter kræft-
behandling, operationer,
traumer og ved akutte
problemer

 

Osteopati er en nyere behandlingsmetode i Danmark.

Men hvad er osteopati?

13 klein

Osteopati er en manuel undersøgelses og behandlingsform, som blev opfundet i 1882 af lægen Andrew Taylor Still. Fra dens spæde begyndelse til nu er der to retninger, som har udviklet sig. Jeg valgte den videnskabelig funderede uddannelse, som kombinerer viden om anatomi, fysiologi, biomekanik, neurologi, patologi (sygdomslære), embryologi (fosterlære) og organlære. Derfor arbejder jeg med et helhedssyn - et holistisk syn på mennesket.

Det store mål med osteopati er: at få genoprettet kroppens balance og naturlige funktion (homøostase), så kroppen kan hele sig selv. For at opnå dette skal alle dele i og ved kroppen fungere både strukturel og funktionel som en enhed. Gør de det ikke, skal kroppen kompensere, hvilket i længden fører til smerter.

Som osteopat er det afgørende at finde den struktur (led, muskel, nerv, organ eller andet), som giver smerten, dernæst finde årsagen og behandle begge dele.

Det vigtigste er undersøgelsen, jeg skal jo vide, hvad der er galt, som grundlaget for den efterfølgende behandlingsplan. Undtagen anamnesen foregår alt manuelt = ”Hands on”.

Tag derfor venligst et lagen og – hvis Du har – lægelige papirer med.03 klein